Programma's met allure

Leiderschapsprogramma's

Anthago verzorgt leiderschapsprogramma’s, coaching en advies. Anthago organiseert open programma’s en in-company programma’s op maat. De programma’s variëren van eenmalig een aantal dagen tot maandelijkse bijeenkomsten of jarenlange begeleiding van leiders. Anthago haalt inspiratie uit kunst en cultuur.


Open inschrijving

Anthago organiseert een reeks seminars voor (aankomende) leiders. Leiderschapsthema’s uitgelegd aan de hand tentoonstellingen bij gerenommeerde culturele instellingen zoals Foam. De onderwerpen zijn onder andere:

  • Ontwikkelen van visie en een leiderschapsprogram
  • Regie op beeldvorming
  • Waarde creatie en moreel kompas
  • Persoonlijk optreden
  • Beslissen
  • Aansturen van mensen

In-company

Anthago ontwikkelt in-company trajecten voor organisaties, passend in of aanvullend op bestaande management development programma’s. Op verzoek ontwerpt Anthago seminars die specifieke organisatie gerelateerde issues adresseren.Voorbeelden van programma’s:

Ontwikkelen van een leiderschapsprogram

Beroemde kunstenaars als Rubens en Michelangelo maar ook multi-talenten als Leonardo da Vinci en Constantijn Huygens hebben leiderschapsprograms ontwikkeld voor hun machtige leiders. Deze leiderschapsprograms dienen als inspiratiebron.

Regie op beeldvorming

Cicero en andere meesters in de retorica geven veel praktische vaardigheden in het overbrengen van een boodschap en in de kunst van het overtuigen. De befaamde Franse intellectueel Roland Barthes verschaft adequate lessen over hoe beelden je boodschap versterken en hoe je met beelden kunt manipuleren.

Het onderscheidend vermogen van de leider

Elke leider werkt vanuit statuur (het representatief vermogen) en signatuur (het persoonlijk onderscheidend vermogen). Beide aspecten bepalen het persoonlijk optreden van de leider. Hoe zorg je ervoor dat je die elementen optimaal inzet zodat je visie, claims, en argumenten onderscheidend zijn en impact hebben.

lincoln

Waarde creatie en moreel kompas

Een leidinggevende ontwikkelt een eigen visie. Die visie geeft perspectief en voegt waarde toe aan de organisatie. Met Steve Jobs, Philips, Ford, etc laten we zien hoe waarde creatie werkt en hoe je een moreel kompas kunt inzetten. Van Aristoteles, Montaigne, Marcus Aurelius maar ook films als Lincoln, etc leren we principes.

Persoonlijk optreden

Het persoonlijk optreden van leidinggevenden is een van de machtigste instrumenten zowel het sturen van stakeholders als dat van issues. Daarom werken we aan de hand van inspirerende voorbeelden (van Churchill naar Clinton van Marten Luther King naar Mandela) en een aantal retorische principes aan het persoonlijk optreden.