Seminar: Het ontwikkelen van visie en leiderschapsprogram

Leiders voegen waarde toe en maken daarmee het verschil. Het toevoegen van waarde is wat een leider onder de leidinggevenden onderscheidt. Waarde voeg je toe vanuit een visie. Waar sta je voor, wat zijn je denkbeelden, wat zijn je overtuigingen en hoe kijk je naar zaken? De leiderschapsvisie is het DNA, de basis van je handelen. Deze visie is vaak impliciet en de onderscheidend vermogen onduidelijk.

Consequentie, duidelijkheid en met impact zijn essentieel om visie duidelijk te communiceren. Het moet voor eenieder meteen duidelijk zijn waardoor beleid en handelingen geïnspireerd zijn. Met andere woorden hoe regisseer je je visie. Hiertoe dient het leiderschapsprogram. Het leiderschapsprogram is het best met de persoonlijke signatuur van de leider uit te dragen.

Programma

In het drie daagse seminar komende volgende aspecten aan bod:

  • Hoe maak je je visie bewust? Welke bronnen zijn daarvoor? Hoe deden aansprekende leiders dat die ons voorgingen? Wat zijn de bouwstenen en hoe vorm je een visie?
  • In het verleden hebben beroemde kunstenaars als Rubens en Michelangelo maar ook multi-talenten als Leonardo da Vinci en Constantijn Huygens leiderschapsprograms ontwikkeld voor hun machtige leiders. Deze leiderschapsprograms dienen als inspiratiebron.
  • Aan de hand van uitgesproken leiders laten we zien hoe je met eigen persoonlijke signatuur het leiderschapsprogram versterkt. Steve Jobs, Nelson Mandela en andere bekende leiders dienen hier als aansprekende voorbeelden.

Deelnemersprofiel

Dit programma is ontwikkeld voor professionals en leidinggevenden die zich voorbereiden op grotere leidinggevende verantwoordelijkheden binnen hun organisatie. Het programma richt zich op leiderschapsfase 1: het opbouwen van statuur.

In deze eerste leiderschapsfase (vanaf ongeveer 35ste levensjaar) maakt het managen, beheersen en controleren plaats voor bezinning op eigen rol en positie. Een leider in deze fase laat zich niet alleen vanuit de beheersmatigheid van opleidingen leiden, maar ook door inzichten, visie en persoonlijke ervaringen. Het afstemmen met en aanslaan van anderen wordt steeds meer een vereiste. De oriëntatie in deze fase is vooral de eigen ontwikkeling. Dat wil zeggen dat de leider zich richt op zelfverwerkelijking via het professionele traject.

Deze komende leiders bevinden zich voornamelijk in het middenmanagement, zoals:

  • directieleden van businessunits
  • stafleden die raden van bestuur adviseren
  • senior management

Praktische informatie

Data Duur Locatie Prijs

Data op aanvraag

3 dagen

Maastricht, Chateau Neercanne

€ 5.900,- *


* exclusief 21% btw

Deelname aan het programma is inclusief twee hotelovernachtingen, alle maaltijden en studie materiaal.

Een kennismakingsgesprek maakt deel uit van de inschrijvingsprocedure.

Maximaal 20 deelnemers

Downloads