Seminar: Het onderscheidend vermogen van de leider

Elke leider werkt vanuit statuur (het representatief vermogen) en signatuur (het persoonlijk onderscheidend vermogen). Beide aspecten bepalen het persoonlijk optreden van de leider. Hoe zorg je ervoor dat je die elementen optimaal inzet zodat je visie, claims, en argumenten onderscheidend zijn en impact hebben.

Leiderschap is meer een kwestie van 'zijn' dan van begrijpen. Dit 'zijn' zorgt voor onderscheidend vermogen, de unieke representatieve kracht van de persoon en de organisatie. Dit zogenaamde retorisch program van de leider wordt in deze driedaagse seminar opgesteld of aangescherpt. De retorica geeft inzicht in stijlvormen en vanuit de persoonlijke rol werken we aan een stevige leiderschapsperformance.

Programma

In het drie daagse seminar komende volgende aspecten aan bod:
Hoe onderscheidend een leider zich? Wat kan je leren van iconische leiders? De begrippen statuur en signatuur ondervinden we letterlijk aan den lijve. Elementen uit de praktijk van mannetjesmakers en spindocters strekken tot voorbeeld. Daarnaast halen we voorbeelden ook uit de ethiek, psychologie en retorica.

Deelnemersprofiel

Dit programma is ontwikkeld voor professionals en leidinggevenden die zich voorbereiden op grotere leidinggevende verantwoordelijkheden binnen hun organisatie. Het programma richt zich op leiderschapsfase 1: het opbouwen van statuur.

In deze eerste leiderschapsfase (vanaf ongeveer 35ste levensjaar) maakt het managen, beheersen en controleren plaats voor bezinning op eigen rol en positie. Een leider in deze fase laat zich niet alleen vanuit de beheersmatigheid van opleidingen leiden, maar ook door inzichten, visie en persoonlijke ervaringen. Het afstemmen met en aanslaan van anderen wordt steeds meer een vereiste. De oriëntatie in deze fase is vooral de eigen ontwikkeling. Dat wil zeggen dat de leider zich richt op zelfverwerkelijking via het professionele traject.

Deze komende leiders bevinden zich voornamelijk in het middenmanagement, zoals bijvoorbeeld:

  • directieleden van businessunits
  • stafleden die raden van bestuur adviseren
  • senior management

Praktische informatie

Data Duur Locatie Prijs

Data op aanvraag

3 dagen

Maastricht, Chateau Neercanne

€ 5.900,- *


* exclusief 21% btw

Deelname aan het programma is inclusief twee hotelovernachtingen, alle maaltijden en studie materiaal.

Een kennismakingsgesprek maakt deel uit van de inschrijvingsprocedure.

Maximaal 20 deelnemers

Downloads